Produse pentru manuka utenbons (2)

Turmeric, măcinat

Turmeric, măcinat

Categorie: Condimente individuale Gust și aromă: miros lemnos-pământiu, cald-condimentat, aromă ușor piperată cu un gust amar Utilizare: Turmericul conferă multe preparate de curry culoarea sa aurie caracteristică, dar este folosit și pentru condimentarea preparatelor cu orez, risotto, supă de pește, chutney-uri și preparate cu miel din nordul Africii. Sfat: Pulberea nu trebuie să fie călită la începutul gătitului sau să fiarbă prea mult, altfel mâncarea devine prea amară. Ingrediente: Turmeric Atenție pentru alergici: Poate conține urme de fructe cu coajă, arahide, susan, muștar și țelină. Conținut: 50 g în cutie de tablă
Turmeric

Turmeric

Kurkuma, cunoscută științific sub numele de Curcuma longa, este o plantă perenă din familia zingiberaceelor (Zingiberaceae). Originea sa este subcontinentul indian și sud-estul Asiei. Planta poate atinge o înălțime de până la 1 metru și are frunze lungi și flori galbene. Totuși, cele mai apreciate sunt rizomii de kurkuma, datorită proprietăților lor culinare și medicinale. Datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, kurkuma a fost utilizată de secole în medicina tradițională ayurvedică și chineză. Aceasta conține o compus numit curcumină, care este responsabil pentru culoarea sa galbenă strălucitoare și pentru puternicele sale proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.